Statsminister Stefan Löfven, civilminister Ardalan Shekarabi och kommunstyrelsens ordförande i Malmö Katrin Stjernfeldt Jammeh i samspråk med personal på tullen då ministrarna besökte tullen på den svenska sidan av Öresundsbron på Lernacken utanför Malmö på måndagen. Foto: Johan Nilsson

Kommunalrådet nöjd över att Tullverket utökar i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Malmös kommunalråd har tidigare krävt att hela Tullverket ska flytta till Malmö. På måndagen stod det klart att enbart delar av verket flyttar sina tjänster till Skåne. Katrin Stjernfeldt Jammeh är ändå nöjd med måndagens besked.

– Det handlar om att säkra att fler vapen och mer narkotika tas redan vid gränsen och också om att regeringen väljer att flytta sätet och hela verksamheten, Myndigheten för tillgängliga media. Det är ett väldigt välkommet besked, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö, till SVT Nyheter Skåne.

Tullverket flyttar sammanlagt 30 tjänster till Malmö från Stockholm. Även Myndigheten för tillgängliga medier flyttar till Malmö med drygt hundra jobb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.