Tog din cykelbana slut? Och varför ska man se åt höger istället för vänster utanför centralstationen i Malmö? SVT:s Edina Halilovic reder ut. Foto: SVT

Vart tog cykelvägen vägen? Hör av dig till oss om konstiga trafiklösningar

Uppdaterad
Publicerad

Det finns trafiklösningar som kan skapa frustration och förvirring hos trafikanter. I bland annat Malmö finns flera exempel på platser som kan upplevas som konstiga. Plötsligt kan en cykelbana ta slut, eller så har övergångsstället inte målats ut – trots att det är en plats där gångtrafikanter ska passera.

– En plats kan ha nytta av att vara otydlig för att människor ska kommunicera med varandra och ha ögonkontakt, säger Per Wisenborn, trafikplanerare på Malmö stad.

Trafiklösningar är ibland alltså otydliga för att människor ska undvika höga hastigheter, men otydligheten kan också väcka frustration och osäkerhet när man inte riktigt vet hur man ska agera i en trafiksituation.

Maila dina exempel på dåliga och konstiga trafiklösningar till skane@svt.se.

I klippet ovan ser du olika exempel på trafiklösningar i Malmö som kan upplevas som röriga och inte helt självklara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.