Polisen spärrade av delar av Caroli City i Malmö under torsdagskvällen. Polisinsatsen gällde allvarlig brottslighet. Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt våldtäkt på köpcenter

Uppdaterad
Publicerad

Polisinsatsen i torsdags på Caroli City i Malmö gällde en misstänkt våldtäkt. Polisen söker nu den misstänkte gärningsmannen som ska ha tvingat sig på en kvinna i 20-årsåldern på en toalett.

Händelsen ledde till att köpcentret spärrades av under kvällen medan polisens tekniker genomförde en brottsplatsundersökning.

Kvinnan har i förhör berättat att hon och mannen fick kontakt via en dejtingsajt. De träffades för en promenad innan de begav sig till köpcentrets offentliga toalett för att ha sex.

– Väl där ångrade sig kvinnan helt enkelt. I det läget ska mannen ha genomfört ett samlag ändå, mot hennes vilja, berättar Malmöpolisens presstalesperson Ewa-Gun Westford för SVT.

Därefter lämnade mannen platsen. Kvinnan larmade polis, som efter att ha tagit upp hennes anmälan om våldtäkt förde henne till sjukhus för undersökning.

Mannen ska ha varit i ungefär samma ålder som kvinnan. Han är fortfarande på fri fot, men polisen har enligt Ewa-Gun Westford visst hopp om att kunna identifiera honom via de chattmeddelanden de båda utväxlat på dejtingsajten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.