Explosion i Malmö vid Drottninggatan. Foto: SVT

Kraftig explosion i Malmö – en kvinna skadad

Uppdaterad
Publicerad

En sprängladdning detonerade utanför en restaurang på Drottninggatan i Malmö runt midnatt mot lördag. Explosionen blåste ut restaurangens fönster. En kvinna i 40-års åldern ska ha fått lindriga skador, uppger polisen.

Polisen får in flera samtal om en hög smäll i närheten av Värnhem i Malmö strax efter midnatt. Väl på plats konstaterar polispatrullen att något explosivt detonerat intill en restaurang som har fått stora skador. Krossat glas och delar av inredningen ligger söndertrasad vid entrén.

Bombskyddet beställdes för att säkerhetsställa att det inte fanns något explosivt kvar, skriver polisen på sin hemsida. Enligt initiala uppgifter från polisen har en person fått lindriga skador från glassplitter.

Ett vittne berättar för SVT att ljudet från smällen var mycket kraftigt.

– Jag pratade med en kvinna som vaknade av smällen och såg en rökpelare komma från platsen, säger SVT:s utsände Mikael Nilsson.

Dock ska explosionen inte ha lett till en brand. Ett större område vid den drabbade fastigheten mellan Hornsgatan och Östra Förstadsgatan på Drottninggatan spärrades av under inledande utredningsarbetet. Avspärrningen hävdes vid 03.37.

Det finns ännu ingen gripen eller misstänkt för explosionen.

Ärendet rubriceras inledningsvis som allmänfarlig ödeläggelse.

Polis på plats under lördagen

Polisen efterlyser nu tips och vill komma i kontakt med vittnen.

– Vi kommer ha polis på platsen under dagen som trygghetsskapande åtgärd, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

De hoppas även på att få mer information om händelsen.

Polisens avspärrning efter explosionen vid Drottninggatan i Malmö. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.