Här repar den misstänkte gärningsmannen bilar i Malmönatten.

Här repar en okänd gärningsman bilar i Malmö – 700 bilar har fått skador

Uppdaterad
Publicerad

De senaste månaderna har antalet repade bilar i Malmö ökat kraftigt. Polisen tror nu att en och samma gärningsperson ligger bakom majoriteten av repningarna. I sin jakt på att få fatt gärningsmannen släpper nu polisen en film där den misstänkte mannen syns repa två bilar.

Sedan februari har över 700 bilar repats. En väldigt stor ökning mot hur det har varit tidigare.

– Det går inte ens att jämföra med hur det var innan, säger Nils Norling, polisens presstalesperson.

Släpper film

Nu har polisen släppt en film på den misstänkte gärningsmannen.

– Vi är övertygade om att någon vet vem den skyldige är, därför släpper vi filmen. Vi vill också att alla som har bilder på den misstänkte ska kontakta oss, säger Nils Norling.

Hårt slag

Varför gärningsmannen genomför de här brotten har man ingen aning om. Den troligaste anledningen är enligt Nils Norling att personen gör det för att han tycker det är kul.

Nils Norling menar att den här typen av brott kan slå hårdare än vad man tror mot bilägare.

– Malmö är en stad där många har det kärvt, inte minst i dessa coronatider. Därför kan en skada på bilen som kan kosta uppemot tio tusen i självrisk vara ett hårt slag, avslutar Nils Norling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.