Foto: Lasse Stenberg

Kraftiga skyfall och hagel i norra Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Det har förekommit kraftiga skyfall, hagel och blixtnedslag i hela norra Skåne under torsdagen. Räddningstjänsten uppger att många orter blev helt strömlösa.

Lasse Stenberg i Hörby berättar om det kraftiga skyfallet som kom ifrån ingenstans. Flera åkrar blev helt vattenfyllda på en kvart.

– Jag möttes plötsligt av en flodvåg när jag satt i bilen vid 18.30 tiden. Det har lagt sig men flera tomter här i närheten är fortfarande vattenfyllda, säger Lasse Stenberg som bor i Hörby.

Räddningstjänsten uppger att hela norra Skåne var strömlöst av blixtnedslag i flera minuter under dagen.

– Det har varit blixtar och dunder och hagel sedan strax efter lunchtid. Vilken omfattning det har varit i Hörby vet jag inget om, säger John, larmoperatör på Kristiandstad räddningstjänst.

Meterolog Per Erik Åberg på SVT berättar att flera personer har hört av sig under dagen om kraftiga lokala skurar.

– Vi har haft väldigt varm luft senaste dagarna och nu när svalare luft kommit in västerifrån är det vanligt att det vräker ner, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.