Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kriminalvårdaren Alexandra Vizin tror inte de flesta vet vad kriminalvårdare gör i sitt arbete. Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre/SVT

Anstalterna i Skåne växer – nu jagas personal i hela regionen

Publicerad

Kriminalvården har under veckan åkt runt i Skåne med en trailer för att informera om yrket, då efterfrågan på kriminalvårdare i Skåne är stor. Bland annat ska häktet i Ystad utökas med 44 platser till nästa år och det innebär att ungefär 50 medarbetare kommer behöva rekryteras fram till efter våren.

För att locka folk att söka sig till yrket har de besökt Simrishamn, Ystad och under torsdagen Sjöbo för att visa vad yrket innebär.

– Redan efter i söndags när vi hade varit ute med trailern hade det kommit in otroligt många ansökningar, så vi tror absolut att detta har en effekt, Li Åkesson, Kriminalvårdsinspektör.

Expanderar i hela region Syd

Li Åkesson berättar att behovet av kriminalvårdare och andra yrkeskategorier som tillhör myndigheten kommer även finnas framöver. Bland annat ska en ny anstalt byggas i Trelleborg som ska rymma 450 intagna.

– Det blir en spännande utmaning eftersom det är en så stor anstalt, säger Li Åkesson angående rekrytering av personal till Trelleborgs framtida anstalt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer