Kvinna hittad död i Furulund

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern hittades död i en lägenhet i Furulund under fredagen. En man, som är bekant med kvinnan, är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Vi kan inte gå in på detaljer eftersom det pågår en förundersökning, men det finns omständigheter som gör att vi tror att det kan röra sig om mord, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Det var vid 15-tiden under fredagen som polisen fick in ett samtal om att en avliden kvinna kunde befinna sig i en lägenhet i Furulund. Väl på plats kunde de gripa en man i 35-årsåldern. Mannen har nu anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Anhållandet skedde i går kväll klockan 19.40, säger Annika Collin, pressansvarig vid Åklagarmyndigheten, till TT.

Polisen är företagen om dödsorsaken.

– Vi har en uppfattning, men det är tyvärr inget jag kan gå in på, säger Evelina Olsson, presstalesperson för polisen.

Kriminaltekniker på plats

Lägenheten, den misstänkta brottsplatsen, var fortsatt avspärrad under fredagskvällen men under lördagen har dessa blivit borttagna. Kriminaltekniker var på plats under fredagen.

Polisen vill inte lämna ut fler uppgifter med hänvisning till förundersökningssekretess.

Under natten till lördagen påträffades en kvinna i Kävlinge allvarligt skadad vid en annan adress.

– Det är två helt skilda händelser och det finns inga samband mellan det som inträffat, säger Evelina Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.