Knivskärningen skedde inne i köpcentret Emporia, vid mattorget. Foto: Anders Magnusson

Kvinna knivskuren på köpcentrum i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern blev knivskuren på lördagseftermiddagen inne på köpcentret Emporia i Malmö. En 23-årig man har gripits misstänkt för mordförsök.

– Vi fick larm om att en kvinna var knivskuren. När patrullen kom fram, hittade de en kvinna med skärskador. Hon fördes till sjukhus med ambulans, säger Jimmy Modin, pressinformatör hos polisen. 

Knivskärningen skedde inne i köpcentret, vid mattorget, klockan 15.26.

– En man har gripits. Han är misstänkt för försök till mord. Kniven som vi misstänker har använts har tagits i beslag, säger Jimmy Modin.

Han greps på plats och enligt polisen är offret och den misstänkte mannen bekanta med varandra. Sydsvenskan skriver att båda var anställda på en restaurang.

”Troligtvis funnits många vittnen”

Det är oklart hur skadad kvinnan är.

– Hon är vaken och talbar, säger Jimmy Modin.

Köpcentret var fortsatt öppen efter händelsen.

– Vi har pratat med vittnen och troligtvis har det funnits många vittnen. Vi är kvar på köpcentret i spårsäkringssyfte, bland för att hämta bilder från övervakningskamera, sa Calle Persson, pressinformatör hos polisen vid 16.30-tiden.

Vid 17-tiden hade polisen lämnat köpcentret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.