Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingen person ska ha skadats vid skottlossningen i Malmö under måndagsnatten. Foto: Mikael Nilsson

Lägenhet beskjuten i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades om en skottlossning i en fastighet i Malmö strax innan klockan 00.30.

Polisen ryckte ut till stadsdelen Lorensborg i Malmö efter att flera boende i området slagit larm om smällar. På platsen fann man att en lägenhet blivit beskjuten.

– Jag kan bekräfta att det har varit en skottlossning på en adress där. Det har avlossats skott inne i ett trapphus och en lägenhetsdörr är skadad, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen.

Ingen gripen efter skottlossning

Larmet kom in strax före klockan halv ett under natten mot måndagen. Ingen person skadades vid händelsen och ingen är heller gripen.

Polisen har spärrat av vid adressen för att säkra spår och kommer att göra en teknisk undersökning på brottsplatsen. Man pratar också med eventuella vittnen i fastigheten.

– Vi har gjort fynd, men jag går inte in på det, säger Magnus Lefèvre.

Det är okänt om det finns någon hotbild mot någon på adressen.

– Det är en del i vår utredning att klarlägga om det finns något kopplat mot någon på adressen, men det är för tidigt att uttala sig om, säger Magnus Lefèvre.

Rubriceras som försök till mord

Då det befunnit sig personer i lägenheten som blivit beskjuten rubriceras ärendet som försök till mord samt grovt vapenbrott.

Polisen genomför en teknisk undersökning och platsen fortsatt avspärrad klockan 04.

Ingen person har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.