Före detta fotbollsspelaren och numera polisen Frida Nordin deltar i lördagens Prideparad i Malmö. Foto: Andreas Hillergren / TT

Landslagsstjärnan firade pride – i uniform

Uppdaterad
Publicerad

Pridetåget i Malmö bjöd på sol, glädje och kära återseenden. Många kände säkert också igen fotbollsspelaren Frida Nordin, som numera jobbar som polis och gick med i tåget.

– En perfekt folkfest, sammanfattar hon årets parad.

Damfotboll har varit sommarens snackis efter svenska landslagets VM-framgångar. Men det finns ett liv även efter karriären, som för polisen och pride-deltagaren Frida Nordin.

– Jag har jobbat som polis i fyra och ett halv år nu och det är andra gången jag är med i tåget från polisens sida, förklarar hon.

VM-silver på meritlistan

På meritlistan som fotbollspelare har Frida Nordin 40 A-landskamper, ett VM-silver 2003 och över 10 säsonger för klubben som numera heter FC Rosengård.  Hon blev därför inte överraskad när folk kände igen henne i tåget.

– Det kommer alltid fram folk när man är ute och frågar om det inte var jag som spelade fotboll, så det händer. Inte minst TT:s fotograf som länge bevakat damfotboll här i Malmö och kände igen mig och tog en bild.

Vad var bäst i årets pridetåg?

– Det är kul att det både är många som går i tåget, men också som står och hejar på och ger energi. Det känns som att många tycker att frågorna om allas lika värde är viktiga.

Drygt 7 000 beräknas ha deltagit i årets parad och minst lika många samlades för att se på när tåget gick genom Malmö. Foto: Andreas Hillergren / TT

Utreder hatbrott

När hon inte arbetar som utredare för demokrati- och hatbrottsgruppen i region Syd följer hon fortfarande fotboll. Inte minst landslagets framgångar i VM i Frankrike.

– Nej fotbollsintresset är inget som försvinner. Jag försökte se så mycket som möjligt och följde alla Sveriges matcher.

Vad tyckte du om landslagets insats?

– Jätteimponerande. Det är starkt att komma så långt som de gjorde. Mot Holland tycker jag att de hade matchen de första 60 minuterna, men sen kom holländskorna in i matchen och det är små marginaler som avgör, men det är ju så i fotboll.

Polisen deltar i lördagens Prideparad i Malmö. Foto: Andreas Hillergren / TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.