En lärare i Skåne åtalades under torsdagen för flera fall av sexualbrott mot gymnasieelever, enligt Ystads Allehanda. Genrebild. Foto: TT

Lärare åtalas för våldtäkter mot elever

Uppdaterad
Publicerad

En lärare i Skåne åtalas för våldtäkt mot två gymnasieelever och andra sexualbrott mot en tredje elev. Övergreppen ska ha skett både på skolan och på andra platser.

Åtalet omfattar flera fall av våldtäkt, sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. Läraren nekar till brott, enligt Ystads Allehanda.

– Det är unga personer inblandade och de har mått dåligt. Den tilltalade mår också dåligt. Det är ett tragiskt fall med mycket känslor, säger kammaråklagare Kristoffer Nordström till tidningen.

Nekar till brott

Läraren häktades i oktober misstänkt för sexualbrotten. Under torsdagen åtalades läraren.

- Så som jag förstår det bestrider den åtalade ansvar för brott, säger Kristoffer Nordström till SVT Nyheter Skåne.

Enligt kammaråklagaren är fallet komplicerat då sexualbrottslagstifningen ändrades 2018. Något av övergreppen skedde innan dess och andra efter.

– Det blir lite komplicerat, eftersom samma gärningar kan bedömas på olika sätt för olika målsägande, säger Kristoffer Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.