Foto: Lichtfang foto

Lärare lever drömmen – som sjöjungfru

Uppdaterad
Publicerad

Linda Ågren från Kristianstad är lärare till vardags, men hennes fritidsintresse är det som får henne att sticka ut. Hon är nämligen sjöjungfru. Så sent som förra året var hon med i Miss Mermaid International som hölls i Egypten.

Ända sen Linda Ågren såg Lilla Sjöjungfrun som barn har hon ritat och samlat på sjöjungfrur, och senare vunnit priser inom cosplay när hon spelat Ariel.

Hon uppträder på barnkalas och har varit med och samlat in pengar till Barncancerfonden.

I december i fjol blev Linda, eller Mermaid Athiraa som hon kallar sig, den första svensk som deltog i Miss Mermaid International. Där var grenarna distanssimning under vatten på ett andetag, posera för fotograf under vatten och sen skulle man designa sin sjöjungfrutopp samt dekorera sin fena.

Är som vattnet självt – ger och tar liv

Linda Ågren säger att sjöjungfrun är en stark symbol. Att den kan älska men också dränka dig om du går för långt.

– Sjöjungfrun är ju egentligen som vattnet självt.  Livgivande men kan också döda. Den har hela det komplexa paketet i ett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.