Polisen ska utreda uppgifterna om att det ropats antisemitiska slagord under oroligheterna i Malmö i helgen. Foto: Johan Dernelius/SVT

Polisen får övervaka Rosengård med drönare

Uppdaterad
Publicerad

Efter farhågor att nya upplopp ska blossa upp även under lördagkvällen säger polisen att läget är under kontroll. Fredagens våldsamma upplopp gör dock att polisen tagit beslut om allmän kameraövervakning med drönare.

– Det har varit stök och mindre bränder men polisen har legat nära med sina resurser så vi har kunnat släcka både bränder och tendenser till oro på de platser där det har blossat upp, säger Calle Persson vid polisen i region Syd vid 01.00 på söndagen.

Under lördagskvällen hade runt 200 personer samlats på Bennets väg och polisen fick avlägsna fyra personer efter ett internt bråk i folksamlingen.

Upplopp i Malmö efter koranbränning

Kan övervaka med drönare

Polisen meddelar att de på lördagkvällen fattar beslut om kameraövervakning på allmän plats i Rosengård med omnejd. Detta gäller till måndag och innebär att man nu kan övervaka området med drönare.

– Syftet är att utifall att det blir brottsliga handlingar kan vi dokumentera det, vi kan stävja brottsliga handlingar och framförallt få en bättre överblick om det skulle behövas, säger Jimmy Modin.

Polisen vill i nuläget inte svara på hur många drönare som kan komma att användas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upplopp i Malmö efter koranbränning

Mer i ämnet