Torsdag kväll kom larm om skottlossning. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning i Malmö – fyra personer anhållna för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har livshotande skador efter en skottlossning vid 21.30 på Hyacintgatan i Malmö. Fler än tio personer frihetsberövades under natten och fyra av dem sitter nu anhållna, misstänkta för försök till mord. En av dem är bara 15 år.

Flera polispatruller och ambulans skickades till en innergård på Hyacintgatan efter ett flertal larm om skottlossning. Där fann de en skottskadad man.

– Det är en vuxen man, men vi har inte fastställt hans identitet ännu, säger Evelina Olsson på polisens presstjänst i region Syd.

Mannen fick föras med ambulans till sjukhus.

Söker flera gärningsmän

En förundersökning om försök till mord är inledd och polisen misstänker att det finns flera gärningspersoner.

– Det är drygt tio personer som blivit frihetsberövande, det handlar både om gripna personer och personer som är hämtade till förhör, säger vakthavande befäl, Tommy Bengtsson.

Fyra av dem anhölls senare. De som misstänks är unga personer – två av de anhållna är i 20-årsåldern och de andra två är tonåringar, uppger polisens presskommunikatör Kim Hild för TT.

– En är född 2005, så i 15-årsåldern, säger hon.

Livshotande skador

Polisen har undersökt brottsplatsen och finns också på plats på Malmö sjukhus där mannen vårdas.

Senare under kvällen uppger Region Skåne att en man i 30-årsåldern vårdas för livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.