Polisen: Inget samband mellan skjutningar i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Ännu har ingen gripits för nattens och onsdagskvällens skottlossningar i Malmö. En man vårdas med livshotande skador sedan han skjutits i huvudet i Augustenborg. 

Skjutningarna ägde rum på tre ställen i staden – i Lindängen, Rosengård och Augustenborg.  

Sammanlagt fyra personer skadades, men polisen ser i nuläget inget samband. 

– Vi har kollat noga efter eventuella samband men vi har inte hittat något. Det här är tre helt oberoende händelser, säger polisens informatör Ewa-Gun Westford. 

Den första skottlossningen ägde rum i Lindängen 20.20 på onsdagskvällen. Fyra män anlände till en butik. De träffade på en grupp på 10 – 15 män. Bråk uppstod och två av de fyra männen blev skjutna i benen. En 19-åring i sällskapet blev svårt misshandlad. Gärningsmännen är ännu inte identifierade. 

Besköts i väntan på taxi

Strax efter 01 inträffade en skottlossning i Rosengård.  

– En taxi väntar på en person där, och när killen som för närvarande är okänd går mot taxin så blir han beskjuten. Han flyr då in i taxin som lämnar platsen, och i samband med det så träffas taxibilen även av skott, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl. 

En timme senare, larmades polisen till en lägenhet i Augustenborg där en 43-årig man påträffades med svåra skottskador i huvudet. 

– Han fördes till Skånes universitetssjukhus i Lund och tillståndet är fortfarande livshotande, sa Jimmy Gottfridsson på Region Skånes pressjour på torsdagseftermiddagen. 

Ännu finns ingen misstänkt för de olika skottlossningarna men vissa fynd har gjorts. Brottsrubriken är i samtliga fall mordförsök. 

Polisen ser inte händelserna som en del av en ny våg skjutningar i Malmö. 

– Nej, det är så det ser ut i verkligheten att det kan hända mycket på en gång, säger Ewa-Gun Westford.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.