Lät kriminella provskjuta vapen mot betalning

Publicerad

Flera kriminella ska mot betalning ha lärt sig skjuta på en skjutbana i södra Skåne. Mannen som låg bakom företaget döms nu för vapenbrott.

En man från södra Skåne döms till fyra månaders fängelse för vapenbrott. Han ska mellan maj 2017 och januari 2018 haft fem skjutvapen som han saknar licens för, varav flera halvautomatiska vapen, med tillhörande ammunition.

På sin hemsida har han erbjudit allmänheten att använda dessa vapen för prova på-skytte. Tingsrätten bedömer att han vid minst tio tillfällen lånat ut flera vapen till kunder för skjutning under hans uppsikt, vilket han inte heller haft rätt till.

Grovt kriminella kunder

Mannen själv säger att kunderna fått skriva på avtal där de bland annat intygar att de inte är dömda för brott.

Men när polisen gått igenom dessa avtal finner de flera som är undertecknade av personer som är kända i den grovt kriminella miljön i Malmö och som bland annat förekommer i domar gällande vapen och våldsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.