Lugis Hampus Jildenbäck jublar efter att han gjort mål på straff på Hammarbys målvakt Fabian Norsten. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Lugi vände borta mot Hammarby

Hammarby inledde starkast men fick till slut ge sig mot gästande Lugi i handbollsligan.

Hemmalaget fick inte stopp på en suverän Hampus Jildenbäck som gjorde elva mål, varav två på straff, och var hundraprocentig i sitt skytte. Hammarby hade 16–14 i paus men ett målvaktsbyte i Lugi gav effekt för laget från Lund som kom i kapp vid 22–22 efter 45 minuters spel. Lugi vann sedan matchen med 29–27.

– Springer man mycket får man betalt för det mot Hammarby, tycker jag. Vi gör det okej, vi gör 29 mål, säger Jildenbäck i C More.

I Skåne tog guldfavoriten IFK Kristianstad sin 70:e raka vinst mot svenskt motstånd i Kristianstad arena.

Men topplaget Skövde gav regerande mästarlaget en tuff match. Hemmalagets tremålsledning i paus blev till slut en uddamålsseger med 29–28.