Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när familjen Abu Watfa återförenades igen i klippet. Foto: Teresia Loive/SVT

Lundafamiljen från Gaza på svensk mark igen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan lyckades Shareef Abu Watfa, hans två döttrar och hustru, att lämna Gaza. Med ett försenat plan landade de till slut i Köpenhamn på lördagseftermiddagen.

Familjen Abu Watfa fick tillstånd att lämna Gaza tidigare i veckan. De tog sig ut via gränsövergången i Rafah och vidare med buss till Kairo i Egypten. Under lördagseftermiddagen landade de till slut på Kastrup i Köpenhamn, efter en resa på 4 timmar och 40 minuter, där resten av familjen väntade för den fortsatta resan hem till Lund.

– Jag är jätteglad för att få träffa familjen, men också ledsen över familjen och situationen i Gaza, säger Shareef Abu Watfa.

Se när de återförenas igen i klippet ovan.

SVT Nyheter Skåne intervjuade Shareef Abu Watfa och hans dotter Amna för några dagar sedan. I klippet nedan berättar de om livet under kriget och svårigheterna att få tag i mat och vatten i Gaza.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Livet i Gaza är en kamp för överlevnad. Se klippet där Shareef Abu Watfa och hans dotter Amna berättar om svårigheterna att få ta i mat och vatten Foto: Shareef Abu Watfa/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.