Från och med säsongen 2017/18 är Lunds VK ett elitserielag. Foto: Arkiv

Lunds volleybollherrar till elitserien

Publicerad

Lund får nu även ett elitserielag i volleyboll på herrsidan. Skåneklubben nappade på erbjudandet när Riksidrottsgymnasie-platsen förändrades.

– Nu var det rätt tid att gå upp med ett herrlag, säger sportchefen Linus Oscarsson.

Till nästa säsong kommer laget från Riksidrottsgymnasiet i Falköping bara att spela hemmamatcher i elitserien, för att i stället satsa på fler internationella matcher. RIG Falköping kommer inte att finnas med i tabellen, men motståndarna får tillgodoräkna sig poängen mot gymnasielaget.

Tidigare erfarenhet

För att få en serie med tio lag blev topplagen i division 1 tillfrågade. Då inga andra lag var intresserade av platsen, eller att kvalspela om platsen, tackade Lunds VK ja.

– Vi startade klubben 2009 och målet är att vara en bred förening – för hela livet. Att ha verksamhet från barn upp till seniorer och ha allt från elit till motion, säger Oscarsson.

– Vår strävan är att bli en av de stora klubbarna och nu känner vi att det är rätt att gå upp i elitserien med herrlaget.

Lund har tidigare kvalspelat om en elitserieplats vid tre tillfällen och spelade också en säsong, 2010–11, i elitserien.

”Inte så många proffs”

Damlaget gick upp i elitserien i fjol.

– Det kommer att bli tufft i elitserien, vi har inte så många proffs och grundtanken är att satsa på svenska spelare. Men det här är ett steg på vägen för oss. Vi vill mäta oss med bättre lag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer