Simrishamn Foto: Johan Dernelius

Lutar åt fortsatt S-styre i Simrishamn

Uppdaterad
Publicerad

Allt talar nu för att Socialdemokraterna behåller makten i Simrishamn de fyra kommande åren genom ett minoritetsstyre.

Det står klart sedan Centerpartiet valt att stödja idén med en S-ledd koalition, där även Miljöpartiet, Österlenpartiet och Feministiskt inititiativ ingår. Centerpartiet tog beslutet under ett medlemsmöte på söndagskvällen.

– Formellt återstår en del förhandlingar, men i princip är saken avgjord. Och det är vi glada för, vi har haft ett gott samarbete med Socialdemokraterna de senaste fyra åren, säger Carl-Göran Svensson (C) till SVT Nyheter Skåne.

Når inte egen majoritet

De fem partierna förfogar över 22 av 49 mandat i Simrishamns kommunfullmäktige men har försäkrat sig om stöd i viktiga omröstningar från Vänsterpartiet, som har ytterligare två mandat. Även då samtliga sex partier i koalitionen är överens når de alltså inte majoritet på egen hand.

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna har tillsammans 17 mandat i Simrishamn och Sverigedemokraterna har 8 mandat.

Karl-Erik Olsson (S) fortsätter på posten som kommunstyrelsens ordförande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Simrishamn

Mer i ämnet