Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Med start söndag rullar nya busslinjen Skåneexpressen 15 mellan Skanör och Malmö. Häng med på provtur i videoklippet. Foto: Hans Larsson

Lyxiga dubbeldäckare ska lyfta pendlingen till Malmö

Publicerad

Med hög komfort och dubbeldäckade bussar storsatsar Skånetrafiken nu på Näsets busspendlare. Med start söndag rullar nya busslinjen Skåneexpressen 15 mellan Skanör och Malmö. 

Den nya förbindelsen ersätter nuvarande busslinje 100. Den har dock betydligt färre hållplaster och stannar till exempel inte i Falsterbo. Ändå förblir dagens restid Skanör-Malmö på cirka 50 minuter oförändrad. Åtminstone till en början.

Kortare restid ”på sikt”

– Detta är ett långtgående arbete där ett antal åtgärder väntar. På sikt ska bussarna att gå snabbare, säger Saman Tondnevis, chef för Skånetrafikens affärsområde buss, som på fredagen premiärvisade de nya bussarna för press och allmänhet i Skanör.

Besökarna, åtminstone dem SVT pratade med, tycktes dock gilla åsynen av de imposanta dubbeldäckarna.

– De verkar fräscha. Och kan nog rymma betydligt fler passagerare än de gamla bussarna, säger Anna Mollberg.

Se videoklippet från premiärrundan med de nya dubbeläckarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.