Malmö opera spelar för en tredjedel av publiken

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens förbud mot sammankomster på mer än 500 personer får inte Malmö opera att ställa in sina föreställningar. Istället spelar de som vanligt – men för en tredjedel av biljettköparna.

– Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer men vi har beslutat att köra alla föreställningar som vanligt. På de flesta föreställningarna framöver så har vi sålt alla 1432 biljetter så vi kommer att informera 932 av besökarna att de inte får plats, säger Michael Bojesen, vd och teaterchef på Malmö opera.

Under onsdagen har ledningen på Malmö opera suttit i möten och nu jobbar de på hur de ska välja ut vilka som får komma till deras föreställningar – och vilka som inte är välkomna.

– Vi tittar på just nu hur vi ska göra det rent praktiskt. Enklast är att vi väljer ut vissa sektioner som får komma till föreställningarna men det kan också bli de som köpt biljetterna först.

Presentkort ersätter köpta biljetter

De som inte får komma på föreställningarna blir erbjudna att byta ut sin biljett till ett presentkort. Ännu har inga beslut om återköp tagits. Att nå ut till publiken med informationen ser Michael Bojesen inte som något problem:

– Många gånger har de köpt sina biljetter digitalt, så vi har deras kontaktuppgifter. Så vi skickar ut info antingen per sms eller mail.

Hur påverkar rådande läget er verksamhet?

– I förstaläget är det många människor som blir besvikna men det är såklart också ett stort ekonomiskt problem för oss. Vi är en scenkonstverksamhet och vi tror att det är viktigt med scenkonst även i den här situationen. Så vi kör föreställningar med 500 personer tills vi får ett annat besked.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.