Malmö stad söker personal till äldreomsorgen. Foto: TT/Arkiv

Malmö stad snabbrekryterar till äldreomsorgen

Uppdaterad
Publicerad

Malmö stad söker omgående personer som är under utbildning eller som tidigare jobbat inom vård och omsorg. I coronakrisens spår är personalbehovet stort inom äldreomsorgen.

I första hand söker Malmö stad personer som påbörjat utbildning inom vård och omsorg eller som har erfarenhet av området. De lediga tjänsterna finns både på vårdboenden och inom hemtjänsten. Arbetsuppgifterna består av olika vårdinsatser, tvättning, städning, inköp och omvårdnad.

– Våra medarbetare arbetar intensivt för att hjälpa alla som är i behov av vår hjälp. Men vi är i ett läge där vi behöver all kompetens och kraft som finns. Om du har vårderfarenhet får du gärna ansöka. Malmös äldre behöver dig nu, säger Ann-Kristin Blomberg Hr-chef för hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen, i ett pressmeddelande på måndagen.

– Eftersom vi inte kan genomföra informations- eller rekryteringsträffar, kontaktar vi arbetssökande med lämplig arbetslivserfarenhet och sprider informationen till olika vårdutbildningar, bland annat vuxen- och arbetsmarknadsutbildningar, säger Tina Hasselström, arbetsförmedlare i Malmö,

Alla som uppfyller kraven, får genomgå en intensivutbildning och påbörjar därefter sitt arbete omgående med vägledning av erfaren personal. Redan före coronakrisen fanns ett stort rekryteringsbehov inför sommaren och det kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.