En bild föreställande Köpenhamn på platsen den är tagen: Sibbarp i Malmö. Foto: Johan Dernelius

Malmö: Världens bästa stad för ett citydopp?

Uppdaterad
Publicerad

Högst upp på en lista över världens bästa städer att bada på återfinns en bild från Malmö. Hur den hamnat där är oklart.

CNN Travel har gjort en lista över världens bästa städer att bada i. Enligt dem är det varken Rio de Janeiro, Sydney eller Barcelona som toppar listan. Rio hamnar längst ner på listan, på en tolfteplats, Sydney är sexa och Barcelona är inte ens med.

Mer oväntat återfinns Berlin och London på listan, på plats tio respektive tre. Enda svenska stad på listan är Stockholm, på platsen över Rio de Janeiro. Eller?

Oklart om CNN har besökt städerna

För oväntat nog återfinns Köpenhamn som etta på listan. CNN har valt att illustrera den bästa badstaden med en bild från… Sibbarp. Går det att tolka som att det egentligen är Malmö som är världens bästa badstad?

Misstaget kan möjligtvis bero på att Visit Copenhagen har bilden på sin hemsida i en text om Amager strandpark. Hur den hamnat där är dock oklart.

Huruvida CNN faktiskt besökt någon av städerna, och dessutom badat där, framgår inte av artikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.