• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Katrin Stjernfeldt Jammeh meddelar att man budgeterar om på grund av corona-viruset. Foto: Johan Nilsson/TT

Krispaket för 460 miljoner klubbades igenom av Malmös styre

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen den 3 juli hade Malmös kommunfullmäktige ett extrainkallat möte om insatser i coronakrisen. En budget på 460 miljoner kronor klubbades igenom.

När budgeten tidigare lades fram i höstas räknade Malmö stad med att spara 200 miljoner kronor.

På grund av den rådande ekonomiska krisen som uppstått till följd av corona är det inte längre möjligt.

– Därför budgeterar man om, säger kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh för SVT.

Arbetslösheten tros öka kraftigt

Coronapandemin har slagit hårt mot Malmö och läget beskrivs som svårbedömt. Trots försiktiga prognoser tros arbetslösheten öka kraftigt.

Många Malmöbor har sedan innan pandemin stått långt från arbetsmarknaden. Malmös styre anser därför att det är nödvändigt att ta till extra åtgärder för att fler invånare ska bli självförsörjande.

Mest pengar läggs på arbetsmarknadsinsatser följt av försörjningsstöd. 100 miljoner kronor går till extra arbetsmarknadsinsatser och 55 miljoner till vuxenutbildning och stöd till elevhälsa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.