Foto: Mikael Nilsson

Man anhållen för mordförsök i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som greps i samband med att en man hittats skadad i Hässleholm igår är nu anhållen, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Polisen larmades till en adress i Hässleholm vid 18:30-tiden på tisdagen. Där påträffades en skadad man i 45-årsåldern. Han fördes till centralsjukhuset i Kristianstad. Under kvällen uppgav Region Skåne att mannen vårdades för livshotande skador.

– Jag kan inte ge några uppgifter om hur brottsoffret mår, säger chefsåklagare Jenny Lindell till SVT Nyheter Skåne på fredagseftermiddagen.

På plats greps en man i 40-årsåldern. Han är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Under fredagen har mannen hörts av polisen.

Känner varandra

De två personerna är inte kända av polisen sen tidigare och ska ha någon typ av vänskapsrelation.

– Jag kan inte gå in på detaljer i utredningen i nuläget. Senast på måndag är det aktuellt med häktning, säger Jenny Lindell.

Polisen kommer under helgen fortsätta knacka dörr i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.