Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har spärrat av en lägenhet på Nydala i Malmö efter ett misstänkt mord Foto: Johan Dernelius / SVT

Kvarlevor hittade i lägenhet i Malmö – man anhållen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

En man sitter anhållen sedan tisdagskvällen. Han är misstänkt för mord och brott mot griftefriden efter att han själv anmält sig till polisen. I mannens bostad hittade polisen kvarlevor efter en död person.

Enligt uppgifter från Sydsvenskan har polisen hittat en styckad person i en frys men det är uppgifter som polisen inte vill bekräfta.

– Under tisdagen kom en man in på Rättscentrum och ville berätta om ett brott han begått, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen.

Enligt Åklagarmyndighetens presstjänst greps personen under tisdagskvällen och anhölls kort därefter.

– Hans uppgifter ledde till att vi gjorde en kontroll i mannens bostad på Nydala.

Polisen är förtegen

Vad som hittades där vill han inte gå in i detalj på, bara att det rör sig om ”misstänkta kvarlevor”. Inte heller vill polisen berätta när mordet kan ha skett eller om mannen berättat vem offret är.

– Jag kan bara säga att personen inte är identifierad.

Inte känd tidigare

Förutom mord är mannen också misstänkt för brott mot griftefriden. Inte heller där vill polisen gå in på detaljer.

– Det är ju ett ganska vitt begrepp. Men det handlar om att ha flyttat, skadat eller skändat den döda kroppen, säger Nils Norling.

Den anhållne mannen är i 50-årsåldern och har inga som helst kopplingar till grov kriminalitet. Nils Norling säger att det finns absolut ingenting som tyder på att det som hänt skulle vara relaterat till organiserad brottslighet.

Fortsatta förhör

Polisen ska hålla förhör med mannen under dagen. Samtidigt sker fortsatta tekniska undersökningar i bostaden.

– Vi kan inte berätta så mycket nu, eftersom vi i lugn och ro behöver skapa oss en bild av det som hänt, säger Nils Norling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.