Mannen misstänks ha mördat offret och förvarat likdelarna i sin lägenhet. Foto: Johan Dernelius / SVT

Man åtalas för styckmord i Malmö – förvarade kvarlevor i kylskåp och frys

Uppdaterad
Publicerad

En man i Malmö åtalas för att ha mördat och därefter styckat kvarlevorna efter en man i 20-årsåldern. Mannen kom själv till polisen förra hösten och sade att han hade kvarlevorna av en annan människa i sin lägenhet.

Det bekräftades sedan vid en husrannsakan. Han har senare medgivit att han orsakade mannens död, men förnekat mord. Däremot har han erkänt gravfridsbrott.

– Jag bedömer att det är utrett att den åtalade mannen uppsåtligen orsakade målsägandens död och att det inte funnits någon nödvärnssituation eller annan ansvarsbefriande grund. Det är också utrett att han styckade kroppen och förvarade den i sin lägenhet en längre tid efter gärningen, säger senior åklagare Tomas Olvmyr i ett pressmeddelande.

Kvarlevor i kylskåpet

Av stämningsansökan framgår att mordoffret styckades och att likdelarna sedan förvarades i plastpåsar i kylskåpet och frysen. Åklagaren menar att styckningen gjorts i syfte att försvåra utredningen av vad som orsakat mordoffrets död.

En genomgång av den åtalades internethistorik visar att han haft ”påtagligt intresse för våld, mord, avrättningar och styckning av kroppar”.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Johan Dernelius

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.