Två amerikanska medborgare omkom efter en olycka mellan en vattenskoter och en elbåt i Köpenhamn. Foto: Mathias Øgendal/TT

Man döms till fängelse efter vattenskoterolycka

Uppdaterad
Publicerad

En 26-årig man döms till två års fängelse efter en vatterskoterolycka i Köpenhamn förra året. Två amerikanska utbytesstudenter omkom i olyckan.

Olyckan inträffade den 6 maj då den dömde 26-åringen tillsammans med sju andra personer körde runt med vattenskotrar i hög hastighet i Köpenhamns hamn.

Plötsligt kraschade mannen sin vattenskoter rakt in i en utflyktsbåt i hamnen som två kvinnor färdades i. Kvinnorna, som var amerikanska utbytesstudenter, skadades allvarligt i olyckan och avled senare på sjukshus.

Alla åtta vattenskotrarna flydde från platsen efter olyckan.

Nu döms mannen till två års fängelse för vållande till annans död under särskilt försvårande omständigheter, skriver Ekstrabladet

Köpenshamns tingsrätt motiverar domen med att mannen färdades i hög hastighet mot förbudet i hamnen och att han senast i augusti förra året dömdes för att ha kört vattenskoter narkotikapåverkad.

De övriga sju vattenskoterförarna, sex män och en kvinna, döms för hänsynslös körning till böter på mellan 3.700 och 11.500 danska kronor, enligt den danska tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.