Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen hittade kroppsdelar i den åtalades kyl och frys. Foto: SVT/Polisens förundersökning

Man erkände att han hade styckad vän i frysen på Nydala i Malmö – i dag faller domen

Publicerad

Idag kommer domen i en styckmordsrättegång i Malmö tingsrätt. En 54-årig man har erkänt att han dödat och styckat en 23-årig man i sin lägenhet på Nydala.

Den 29 november 2022 ringde 54-åringen till socialförvaltningen. Han ville berätta något. När två socialsekreterare kom till mannen ska han ha sagt att ”det hänt en grej”.

Han berättade att han och en kompis tagit benzo och heroin, att de ska ha börjat bråka och att kompisen hämtat en kniv. I tumultet ska 54-åringen ha tagit kniven, knuffat bort kompisen och kniven ska då ha träffat halsen.

Tog en sista sil

Efter att 54-åringen berättat för socialtjänstens personal att han styckat kompisens kropp och lagt kroppsdelarna i kylen och frysen, skjutsade socialsekreterarna honom till polishuset.

Men först gick han in och tog en sista sil på toaletten medan socialtjänsten väntade.

Offrets telefon tyst flera veckor

Det är oklart hur länge kroppsdelarna förvarats i lägenheten. Offrets telefon användes sista gången den 9 oktober, sju veckor innan 54-åringen anmälde sig till polisen.

Han erkänner grovt gravfridsbrott men nekar till mordanklagelsen. Åklagaren har i första hand yrkat på att mannen ska dömas för mord, i andra för grov misshandel och vållande till annans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.