Polisen spärrade av ett område utanför en fastighet på Sallerupsvägen i centrala Malmö sedan en person hittats död. Foto: Johan Nilsson/TT

Man i 40-årsåldern hittad död i Malmö – dog av skottskador

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen skickades polisen till en lägenhet på Värnhem i Malmö med anledning av en avliden man. Polisen misstänker att mannen har mördats. Han ska ha dött till följd av skottskador.

Polisen fick under fredagseftermiddagen larm om att en man i 40-årsåldern hittats död i en lägenhet på Värnhem i Malmö. Han ska ha avlidit till följd av skottskador.

– Fynd och omständigheter på platsen gör att vi misstänker att mannen är mördad, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Kriminaltekniker har undersökt platsen och polisen har genomfört dörrknackning för att komma i kontakt med eventuella vittnen.

Eftersom det enligt polisen råder oklara omständigheter kring dödsfallet, så har de inlett en förundersökning om mord.

Ingen person har gripits misstänkt för mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.