Stora delar av Österportstorg spärrades av efter knivdådet. Foto: Anders Grönlund

Man knivhuggen i Ystad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har förts till sjukhus efter ett bråk i Ystad. Flera polispatruller och polishelikopter skickades till Österportstorg.

– Gärningsmannen har försvunnit från platsen, berättar polisens presstalesperson Peter Adlersson. Det är oklart hur men det finns uppgifter att han har försvunnit i bil.

Ett vittne till bråket larmade polisen klockan 12.07 på fredagen.

Den knivhuggne fördes till akuten i Ystad och har enligt Region Skåne allvarliga skador, men han ska ha varit vaken och talbar.

En stor del av Österportstorg var avspärrat och flera polispatruller söker efter gärningsmannen i närområdet. Även polisens helikopter skickades till platsen.

– Vi har ett signalement på gärningsmannen, som vi får se vad det ger. Vi har inte kunnat höra målsägande än, men han vet kanske vem gärningsmannen är, Tenie Ericsson, inre befäl vid Ystadspolisen.

Gärningsmannen misstänks för försök till mord, alternativt dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.