VA Syd:s jourpersonal kallades till villaområdet på Fridhem i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Man satt fast i vattenmätare hela natten

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten fick bända loss armen på en man som fastnat bakom sin vattenmätare i sin bostad i Malmö. Under räddningsarbetet tillkallades VA Syd:s jourpersonal.

Enligt räddningstjänsten hade mannen suttit fast bakom mätaren i sin bostad på Fridhem i Malmö under hela natten. Mannens arm var, enligt SOS Alarm larmrapport, blå när larmet kom.

– Han har tydligen suttit där sedan i går kväll. Hur han hamnat där vet jag inte. När vi skulle bända loss fick vi göra det försiktigt, så att inget skulle gå sönder. Sedan började det droppa ändå men vi kunde ju inte vänta hur länge som helst heller, säger Paul Bjurehag, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

VA-jouren kom till platsen för att stänga av vattnet ute på gatan – detta för att undvika en större läcka under tiden som räddningstjänsten tog loss mannen.

Räddningsinsatsen tog en bra stund. Enligt Paul Bjurehag på räddningstjänsten hade mannen bra stöd.

– Ambulans var på plats och tog hand om honom, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.