Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt polisen ska mannen ha gjort ett utfall med någon form av tillhygge innan de avlossade sitt vapen i Rosengård. Foto: Mikael Nilsson, privat

Man skjuten av polis i Malmö – förd till sjukhus i ambulans

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen larmades polis till ett inbrott i Rosengård, Malmö. På plats påträffades en man som ska ha gjort ett utfall med någon typ av tillhygge – vilket ledde till att polis avlossade sitt vapen.

Händelsen inträffade runt klockan 19 på onsdagen.

– När vi kommer fram till platsen finns en gärningsperson kvar och personen gör ett utfall mot polisen, säger Fredrik Svedemyr, pressperson på polisens ledningscentral.

I filmer från platsen kan man höra hur två skott avlossas.

Förd till sjukhus

Mannen fördes till sjukhus i ambulans och under torsdagsmorgonen meddelar Region Skåne att han vårdas för lindriga skador. Vilket typ av tillhygge som mannen använde vill polisen inte berätta, inte heller hur många skott som avfyrats från polisen.

– Jag har inga uppgifter om det söks efter fler gärningspersoner, säger Fredrik Svedemyr.

Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning. Händelsen hanteras vidare av polisens avdelning för särskilda utredningar, vilket är rutin när en polis använder sitt tjänstevapen.

Sitter anhållen

Polisen meddelar att den skottskadade mannen är i 40-årsåldern. Han är anhållen misstänkt för två fall av grovt hot mot tjänsteman samt stöld genom inbrott.

Detta är andra gången på bara några dagar som polisen i Malmö avlossar sitt tjänstevapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.