Polisen spärrade av ett område vid Von Rosens väg efter den misstänkta skottlossningen. Foto: Mikael Nilsson

Man död efter skottlossning i Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 17 på nyårsafton påträffades en skjuten man på Rosengård i Malmö. Platsen spärrades av och vid kvart i sju kunde polisen berätta att mannen, som är i 25-årsåldern, hade avlidit av sina skador.

– Polisen har upprättat en särskild händelse kring ärendet. Det innebär för oss att vi kan ta in extra resurser och hålla ett fortsatt högt tempo i utredningen, säger polisens presstalesperson Sara Andersson till SVT Nyheter Skåne vid niotiden på nyårsdagens morgon.

Ingen är ännu gripen misstänkt för mordet alternativt dråpet.

Tragiskt slut på 2020

Mannen som var i 25-års åldern ska ha påträffats utomhus på Von Rosens väg och förts till sjukhus med ambulans. Knappt två timmar efter att larmet kom gick polisen ut med att mannen var död och anhöriga var underrättade.

– Vi hoppas på att folk har gjort iakttagelser. Det är en del människor på platsen men om de är vittnen till händelsen eller har kommit dit efteråt kan jag inte svara på, sa Evelina Olsson, presstalesperson för polisregion syd på nyårsafton.

Polisen tog hjälp av en vapenhund och en teknisk undersökning påbörjades under kvällen. Polisen knackade även dörr i området i hopp om vittnesuppgifter.

Hur många skott har avlossats?

– Det vet vi inte än. Men när vapenhunden är på plats har den i uppgift att hitta tomhylsor, säger Evelina Olsson.

Polisen har inlett en förundersökning.

Skjutningen rubriceras i nuläget som mord alternativt dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.