Lastbilar har problem i backen efter en olycka på avfarten från E22 vid Gårdstånga norr om Lund i det ymniga snöfallet och halkan på måndagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Många olyckor i skånska snövädret

Uppdaterad
Publicerad

Snöfallet har gjort de skånska vägarna hala på många håll och det har inträffat en del olyckor under morgonen och förmiddagen. Dock inte så många som befarat – polisen tycker att bilisterna skött sig bra.

Det var förhållandevis lugnt under morgonen.

– Det verkar som om bilisterna tar det lugnt i trafiken. Det ska de ha en eloge för, sa Filip Annas, presstalesperson hos polisen.

Men givetvis har det hänt en del. Vid 11-tiden kom uppgifter om att en lastbil kört in i ett räcke på riksväg 19 mellan Ystad och Tomelilla. E22 stängdes av från trafikplats Nöbbelöv till trafikplats Knopparp i riktning mot Trelleborg sedan flera bilar kolliderat i höjd med Sätaröd.

Väster om Rydsgård stängdes E65 av mellan Ängamöllan och Villie efter en singelolycka. Också E22 har stängts av vid Gårdsstånga. Här rör det sig om norrgående avfart som stängts efter en singelolycka. Och det är bara ett axplock av olyckorna.

Försenade plan

På Sturup Malmö Airport lyfter och landar planen hittills som vanligt, men med förseningar.

– Trafiken flyter på, men vi har vissa följdförseningar eftersom det kraftiga snöfallet gör att det går lite långsammare på Arlanda och Bromma, säger Eller Laurin, presskommunikatör på Svedavia.

– Vi rekommenderar alla resenärer att höra med sitt flygbolag för att få veta hur just deras resa påverkas.

Varningen ligger kvar

SMHI:s gula varning för hela Skåne ligger kvar och prognosen är att det ska komma 5-10 cm snö, dock kommer det att vara stora skillnader mellan olika platser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer