Casting för SVT:s nya ungdomsserie ”Festen” på Emporia i Malmö. Foto: SVT

Många ville vara med i SVT:s nya ungdomsserie

Uppdaterad
Publicerad

I höst spelas SVT:s nya ungdomserie ”Festen” in i Malmö. På lördagen hölls speedcasting på köpcentret Emporia.

– Jag har en bucket list över vad jag vill göra i mitt liv och jag tycker det verkar roligt att vara med i en tv-serie, säger Kaisa Seger, 16 år, från Trelleborg.

Kaisa Seger, 16 år, från Trelleborg är en av dem som hoppas på en roll i ”Festen”. Foto: SVT

”Festen” är en ungdomsserie i 10 avsnitt som utspelar sig i dagens Malmö. Den ska följa ett gäng ungdomar under en sensommarkväll, då lycka kärlek och vänskap blandas med intriger, dramatik och uppgörelser.

Bygger på berättelse från ungdomar

– Jag hoppas på en chans att få vara med i en ny svensk ungdomsserie. Jag har skådespelat i en mordgåta tidigare och det var inspirerande, säger Anna Dahl, 19 år, från Malmö.

Anna Dahl, 19 år, från Malmö. Foto: SVT

Programskaparna har träffat ett antal ungdomar som berättat om sina liv och det är de historierna den fiktiva berättelsen bygger på.

Huvudrollerna i serien är mellan 15 och 18 år och sen tillkommer det ett 50-tal biroller. Inspelningarna kommer starta sista veckan i september och avslutas i början på november. Serien sänds på SVT Play nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.