• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

”Mannen tvingades fly från Lund”

Uppdaterad
Publicerad

Den åtalade 28-åringen är lättad efter hovrättens friande dom. Enligt mannens advokat har han varit utsatt för en hetskampanj som fått honom att lämna Lund.

För den 28-åring som åtalats för den uppmärksammade våldtäkten i Lund har väntan på hovrättens dom varit svår.

– Hovrätten förlängde datumet för domen med två veckor och varje dag har varit en plåga, säger mannens advokat Magnus Lundh.

Att det blev en friande dom är en stor lättnad för 28-åringen. Men hans liv har ändå blivit förändrat i grunden.

– På sociala medier har det pågått en hetskampanj som har lett till att man har trakasserat honom i hans bostad. Han kan inte längre bo kvar i Lund, säger Magnus Lundh.

Magnus Lundh säger sig förstå upprördheten som det uppmärksammade våldtäktsmålet har väckt. Men han tror att många hade ändrat uppfattning om de hade haft möjlighet att vara med under rättegången.

– Det här är svåra saker att bedöma. Det är bara två människor som har olika uppfattning om vad som har hänt, ingen annan bevisning, det är jättesvårt.

Rättegången hölls bakom lyckta dörrar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lundavåldtäktsdom

Mer i ämnet