• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marcus sökte sig till Sveriges första mottagning som specialiserat sig på att ta bort adhd- och autismdiagnoser. Se i inslaget hur det gick för honom. Foto: Linda Ekström

Marcus blev av med sin adhd-diagnos: ”Vill visa att jag inte har den kvar”

Uppdaterad
Publicerad

När Marcus var 12 år fick han diagnosen adhd. Nu är han 20 år och känner inte längre att den stämmer in på hur han är idag. Marcus sökte därför till Sveriges första mottagning för diagnostisk omprövning i Malmö.

I gymnasieåldern insåg Marcus att skolan var viktig och mognade. Koncentrationen blev bättre och de karaktäristiska dragen för adhd bleknade.

– Jag vill bli av med min adhd-diagnos och visa att jag inte längre har den kvar, säger Marcus.

I Malmö har Sveriges första mottagning för diagnostisk omprövning nu öppnat. Marcus menar att de personer som inte längre känner igen sig i sin diagnos kan må bättre av att få bekräftat att de inte längre har den.

– Jag tror att det i de fallen kan hjälpa den psykiska hälsan att få bort diagnosen, menar Marcus.

Se hur det gick för Marcus i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.