Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Mikael Nilsson

Polisjakt i Malmö – 29-årig MC-förare död efter krasch i hög hastighet

Uppdaterad
Publicerad

En MC-förare avled efter att han kraschade i hög hastighet när han försökte smita från en polispatrull i Malmö under torsdagskvällen.

Det var i samband med en trafikkontroll som förföljandet tog sin början. När den 29-årige MC-föraren försökte smita från kontrollen följde polispatrullen efter. Jakten kom snabbt upp i hög hastighet.

– Förföljandet avbröts då det bedömdes farligt för allmänheten. Strax därefter krashade MC-föraren, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin.

29-åringen ska ha kolliderat med en stillastående personbil. Kraschen inträffade på Norra Grängesbergsgatan som spärrades av helt.

Senare under kvällen meddelade polisen att MC-föraren som förts till sjukhus hade avlidit.

Polisen rubricerar ärendet som grov vårdlöshet i trafik, grovt rattfylleri, olovlig körning, narkotikabrott och trafikbrott.

Ska ni inleda en interutredning efter händelsen?

– Nej, bara om vi anmäls av någon annan. Vi kommer inte att utreda oss själva, säger Calle Persson, presstalesperson polisregion Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.