Melodifestivalen har kommit till Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Nu börjar lördagens festligheter närma sig. Idag kommer melodifestivalartisterna till Malmö och Malmö arena. Alla tävlingsbidrag, mellanakter och öppningsnumret ska repeteras. Allt är planerat in i minsta detalj. Inget lämnas åt slumpen.

Årets scen är 31 meter djup och som bredast är den 32 meter. Ljussättningen ser ut att bli spektakulär. När SVT Nyheter kommer på besök så är det under de allra sista förberedelserna inför de kommande repetetitionerna. Det råder ett stort lugn även om det kämpas en del med att få det sista på plats.

– Vi ligger enligt tidsschema och kommer ägna dagen åt kamerarepetitioner, säger projektledaren Carolina Zollitsch.

Det mesta är planerat sen i höstas och de flesta som jobbar med evenemanget är vana att jobba för den här typen av produktioner. Kort sagt så är det svårt att se att något skulle kunna gå fel, men det finns så klart händelser som inte går att rå på.

– Ja, vi hade ett strömavbrott i tisdags, det är ju sådana saker som kan hända. Men då har vi ju förberedelser för det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.