Magnus Westin på Dösjöbro IF ställer nu krav på MFF att hjälpa föreningen efter att 13 spelare värvats till MFFs nya damlag. Foto: Johan DerneliusVisa alla (2)
Visa alla (2)

MFF länsade Dösjöbros damlag på spelare

Uppdaterad
Publicerad

När MFF presenterade sitt nya damlag blev Dösjöbro IF en förening i chock. 13 av deras spelare som skulle ta division 1-laget vidare till våren värvas nu till MFF.

– Det här är ju skittufft för oss rent ut sagt, säger Magnus Westin, senioransvarig på Dösjöbro IF.

Elva spelare i damlaget och två nyförvärv som skrivit på för division 1-laget i Dösjebro blev uttagna till den trupp som nu bildar MFFs nya damlag. Dessutom värvades tränaren Fredrik Jahnfors över till de ljusblå tröjorna.

– Det är inte så att vi haft för avsikt att ta ett färdigt damlag. Vi fokuserade helt på de spelare som var bäst på provträningen, säger MFFs vd Niclas Carlnén till SVT Nyheter Skåne.

Inga spelare kvar

Men för damlaget i Dösjöbro blev det en svår förlust. De få spelare som blev kvar lämnar nu också laget för att kunna fortsätta sina karriärer. Så i damlaget, som gjort en bra säsong i division 1 och skulle satsa vidare till våren, finns nu inga spelare kvar.

– Att bli av med så många spelare är ju ingenting vi önskade och inte heller något vi räknade med, säger Magnus Westin i Dösjöbro IF.

Ställer krav på stöd

Nu ställer föreningen krav på att MFF i gengäld ska hjälpa Dösjöbro på fötter igen.

– Jag räknar med att MFF ställer upp och hjälper oss nu. Det är för många spelare som lämnade för att vi ska klara det på ett enkelt sätt, säger Magnus Westin.

En dialog har nu inletts mellan de båda lagen. Vad resultatet bli är ännu oklart, men MFF kan idag avslöja en av hjälpinsatserna.

– Vi har en pågående diskussion, men klart är att vår assisterande tränare kommer att vara i Dösjöbro IF fram till jul. I övrigt tittar vi på vad vi kan göra, säger Niclas Carlnén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer