• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Magnus Pehrsson. Foto: Bildbyrån

MFF sparkar tränaren Magnus Pehrsson

Uppdaterad
Publicerad

Efter en rad förluster beslutar det regerande mästarlaget Malmö FF att avsluta samarbetet med Magnus Pehrsson.

”Inledningen av årets allsvenska säsong har inte överensstämt med Malmö FF:s förväntningar och krav och därför anser föreningen att en förändring är nödvändig”, skriver MFF i ett pressmeddelande.

Daniel Andersson kommer nu att leda Malmö FF fram till det allsvenska uppehållet. Parallellt med detta pågår processen med att hitta en ny huvudtränare.

– Vi har hamnat i en tuff situation. Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt. Vi har tre matcher framför oss innan uppehållet där det gäller att få resultat. Den utmaningen börjar i Stockholm på onsdag, säger Daniel Andersson.

– Våra resultat hittills är en stor besvikelse. Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Nu är min uppgift att omprioritera resurser för att skapa bästa förutsättningar för Daniel Andersson, säger Niclas Carlnén, VD i Malmö FF.

Magnus Pehrsson kom till MFF inför säsongen 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.