Foto: Adam Wrafter /SvD/TT

Migrationsverket vill ha nytt förvar – söker fastighet i Skåne

Publicerad

Migrationsverket är på jakt efter en fastighet för ett nytt förvar. Därför har man skickat ut förfrågningar till flera kommuner i Skåne. Sju kommuner bedöms vara särskilt relevanta.

Migrationsverket behöver fler förvarsplatser. Sedan tidigare är det klart att ytterligare platser kommer att öppnas under 2018, bland annat i Ljungbyhed där det kommer finnas 40 platser. Även i Flen kommer man öppna 40 nya platser.

Men verket är på jakt efter ytterligare platser. Därför har man nu skickat ut en förfrågan till flera kommuner i Skåne, skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande.

Vill vara nära flygplats eller motorväg

Verkets förhoppning är att hitta en bebyggd, eller bebyggd tomt, någonstans nära flygplatserna Sturup eller Kastrup, eller nära någon av europavägarna i Skåne. Tanken är att försvaret ska kunna rymma ett 150-tal platser. Förvaret skulle samtidigt innebära cirka 100 nya arbetstillfällen.

Migrationsverket pekar ut sju kommuner som mest relevanta utifrån sin kravbild. Det handlar om Lomma, Lund, Burlöv, Staffanstorp, Svedala, Skurup eller Vellinge. Verket har satt ett en tidsfrist på intresseanmälningar till månadskiftet.

Migrationsverket har idag 357 förvarsplatser fördelat på fem orter: Åstorp, Kållered, Flen, Märsta och Gävle.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.