Foto: Sofia Hermansson

”Mina förväntningar är skyhöga”

Publicerad

Trots blåst och risk för regn höll scouterna humöret uppe på Jamboree17-lägrets ankomstdag. Vid lunchtid var scoutgrupperna som hunnit till platsen redan i full gång med att bygga upp sina boenden inför veckan.

På den så kallade inryckningsdagen var det en enorm uppslutning av volontärer på plats för att hälsa alla scouter välkomna till det enorma Rinkabyfältet.

Och en enorm logistisk planering var på sin plats när elvatusen scouter från 29 olika länder strömmade till platsen med bussar, bilar, tåg och till fots.

– Idag är det främst fokus på att alla kårer ska bygga upp sina tält och kök för att så snabbt som möjligt kunna komma igång och laga lunch, sade Rebecca Sundberg som arbetar i presstältet under lägerveckan.

Allt eftersom tiden gick kom fler och fler scouter med fullastade ryggsäckar till fältet för att starta sin lägervecka. Två av dem var Anton Karlsson och Anna Lundberg, som rest ända från Borås och Lindome utanför Göteborg för att delta på Jamboree17.

– Mina förväntingar är skyhöga, jag hoppas på mycket nya kompisar, härliga aktiviteter och spännande gäster, sade Anna Lundberg SVT Nyheter Skåne.

Fokus för veckan är temat på kursen Free being me – ett aktuellt ämne med fokus på självkänsla.

– Den jobbar med att stärka självkänslan för alla barn och unga och det är det vi har som ledord här på Jamboree 2017, sade Anna Lundberg.

– Man ska känna sig mer självsäker helt enkelt, och det är ett program som riktar sig mot de som är mellan 8-14 år och kursen kommer vi göra live på fältet som ett programpass, sade Anton Karlsson.

Lägret har sin officiella invigningsdag under söndagen och pågår därefter en hel vecka och avslutas nästa söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.