Nationella bombskyddet skickades till huset i Hermodsdal för att undersöka föremålet. Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt bomb vid lägenhet i Malmö – fastighet spärrades av

Uppdaterad
Publicerad

En fastighet i Hermodsdal i Malmö spärrades på måndagsmorgonen av, sedan ett misstänkt farligt föremål hittats i trapphuset.

Fyndet gjordes vid 03.20. Nationella bombskyddet och kriminaltekniker skickades till huset på Docentgatan för att undersöka föremålet.

– Det var någon form av hemmagjord sprängladdning. Om den hade utlösts hade det kunnat bli väldigt, väldigt allvarligt, säger Peter Kjällkvist, polisens presstalesperson.

Vid 05 var föremålet bortforslat och avspärrningarna kunde hävas.

När polisen några timmar senare bjöd in till presskonferens, uttryckte sig presstalesperson Nils Norling lite mera försiktigt.

– När man tittar på det här föremålet kan man få intrycket av att det skulle kunna vara något farligt. En hemmatillverkad explosiv laddning, möjligtvis. Men vi måste alltid få titta i lugn och ro på föremålet och analysera vad som finns i det.

Utanför lägenhetsdörr

Föremålet var placerat utanför en lägenhetsdörr.

I nuläget finns ingen misstänkt. Polisen kommer under dagen att fortsätta analysera bomben för att hitta eventuella spår.

Händelsen rubriceras som försök till allmänfarlig ödeläggelse genom sprängning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.