Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Landslagstränaren på trappan vid Kastrups flygplats i samband med gripandet. Foto: Mikkel Johansen/Byrd

Svensk landslagstränare släppt av polis efter bombskämt – misstänkt för hot

Uppdaterad
Publicerad

En svensk landslagstränare skämtade om att han hade en bomb i sin väska. Det ledde till att terminal två på Kastrups flygplats utrymdes och mannen greps av dansk polis.

– Det är inte acceptabelt att agera på det här sättet. Han är borttagen från sina uppdrag, säger en ledare på det berörda förbundet till SVT Sport.

Enligt Köpenhamnspolisen ska den svenska mannen ha svarat ”bomb” när han fick frågan om vad han hade i väskan på flygplatsen.

Terminal två spärrades av och utrymdes i väntan på att väskan skulle undersökas men öppnades igen efter cirka en timme.

Mannen är en svensk landslagstränare som var på väg till ett mästerskap. Det berörda förbundet har ännu inte fått kontakt med ledaren, men har plockat bort honom från sina uppdrag med omedelbar verkan.

– Det är otroligt tråkigt och inte acceptabelt som privatperson eller officiell person att agera på det här sättet, så det klart vi tar avstånd från det, säger en talesperson på förbundet.

Släppt men fortsatt misstänkt

Senare under fredagseftermiddagen meddelade dansk polis att mannen släppts.

– Vi har släppt honom på fri fot men han är misstänkt för hot enligt kriminallagen 266 i Danmark, säger Jonatan Smith, undersökningsledare vid Köpenhamnspolisen.

Enligt polisen ska händelsen utredas vidare för eventuellt åtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.