Misstänkt cykeltjuv jagades av ridande poliser

Uppdaterad
Publicerad

Några balkongnjutare i centrala Malmö fick sig en ovanlig syn på tisdagskvällen. Plötsligt kom en man på cykel farande längs gatan nedanför – intensivt jagad av två beridna poliser.

– Det här var något helt nytt, inget man förväntar sig en vanlig vardagskväll, säger ett vittne.

Ögonvittnet och dennes kompisar brukar hänga på balkongen i centrala Malmö. Utsikten är trevlig och det brukar hända mycket, men tisdagens incident var något i hästväg.

Hör polisen skrika

Nere på gatan cyklade en till synes panikslagen man – jagad av två galopperande polishästar. På filmen, som Kvällsposten var först med att publicera, hör man hur poliserna skriker åt mannen att stanna. Mannen tycks skrika att han inte vågar.

– Man visste inte riktigt hur man skulle reagera. Vi visste inte vad han gjort, men vi fattade ju att han försökte komma ifrån polisen.

Försökte få honom att stanna

Enligt polisen ska den beridna patrullen ha sett mannen i färd med att stjäla en cykel varpå man försökte förmå honom att stanna, uppger polisen till Kvällsposten.

– Någonstans förstår jag att han var rädd för att stanna. Polishästarna var sjukt stora och de var verkligen på honom, säger vittnet.

När cyklisten och hästarna försvunnit runt hörnet såg de hur flera polisbilar anslöt sig till jakten och till slut kunde mannen omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Enligt polisens ledningscentral var han påverkad av någonting och fördes till polisstationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.