Ett av fordonen på uppfarten totalförstördes. Foto: Mikael Nilsson

Bilexplosion utanför Eslöv

Uppdaterad
Publicerad

Flera fordon har skadats i en explosion på en uppfart till en bostad utanför Eslöv. I huset bor en familj som var hemma under händelsen. Familjen uppger i förhör att de tror sig veta vad som ligger bakom händelsen.

På söndagskvällen hördes en hög smäll och polis och räddningstjänst larmades till en adress utanför Eslöv. De kunde konstatera att flera fordon skadats efter en misstänkt detonation.

– Det var en kraftig exploision. Tre bilar skadades och fönster och dörrar på fastigheter runtomkring har skadats vilket tyder på att det varit en kraftig sprängladdning, säger Patrik Nyquist, förundersökningsledare vid polisen i Lund.

Familj var hemma

I huset befann sig en familj, och ett barn hade precis gått och lagt sig när explosionen skedde. Ingen person har blivit fysiskt skadad.

– Familjen var vakna och har under förhör lämnat information som kan vara intressant för oss, säger Patrik Nyquist.

Familjen är inte känd av polisen sedan tidigare. I vittnesförhör har de berättat att de tror sig veta vad det handlar om.

– Det har inte funnits en hotbild mot dem tidigare. Det här var det första som hände dem. De har en aning vad det här kan handla om, säger Patrik Nyquist.

Bombskyddet på plats

Nationella bombskyddet och kriminaltekniker har under natten undersökt platsen. 

– Nu går vi vidare med att hålla förhör med de inblandade och med personer som gjort iakttagelser på platsen. Sedan väntar vi svar från den tekniska undersökningar om vad det är för typ av sprängmedel som använts, säger Patrik Nyquist.

Vittnen har sett bil

Enligt polisen har vittnen sett flera personerlämna platsen i en bil. Polisen har ännu ingen misstänkt eller gripen.

– Vi har inte gjort något fynd som kan leda till någon misstänkt eller gripen. Men något har exploderat som avsiktligen lämnats där, vi tror inte att det är en olyckshändelse, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen region Syd.

Foto: Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer